Szybko, smacznie, pomysłowo

Danie główne Obiad

Kopytka

kopytka
Kopytka

Moja propozycja na dziś – kopytka.

Kopytka z podsmażoną kiełbasą

Składniki:

1 kg gotowanych ziemniaków
400 g mąki pszennej
2 jajka
szczypta soli

 

Kopytka z podsmażoną kiełbasą

Wykonanie:

Ziemniaki przepuścić przez praskę, wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie i wbić jajko. Mąkę podsypywać stopniowo, wgniatać ją porcjami, bo wtedy mamy pewność lepiej wyrobionego ciasta, gdy już wyrobimy dobrze ciasto odkroić kawałek i zrobić z niego wałek, a następnie ciąć na małe kawałki. Gotować w osolonej wodzie ok. 5-7 minut, przed podaniem polać tłuszczem.

Na filmie prezentuję nieco inny przepis, ale zapraszam do obejrzenia.

Zobacz również

4 Comments

  1. Wyglądaja smakowicie. Ja myślę nad kopytkami szpinakowymi alby dyniowymi. 🙂

  2. Mniam!!:) Ale mi narobilas smaku:)

  3. Czy mogę zaprosić CIę do zabawy? http://wkuchennymraju.pl/index.php?/archives/198-Zabawa_towarzyska!.html

    Podoba mi się bardzo Twój blog i fajnie by było gdybyś wzięła udział 🙂

    1. Dzisiaj wieczorem  jak wrócę do domu biorę sie za odpowiadanie na pytańka.

Leave a Reply Cancel reply