Leczo z patisonem

Leczo z patisonem

Dzisiaj polecam leczo z patisonem.

Składniki:

2 małe patisony
1 średnia cukinia
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
kilka pieczarek
1 duża cebula
80 g przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku do smaku

 

Leczo z patisonem

Wykonanie:

Patisona i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę drobno pokroić. Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę, a pieczarki w paski.

Paprykę pokrojoną w kostkę włożyć do garnka razem z cebulą, kiełbasą i pieczarkami. Dodać 250 ml wody i przecier pomidorowy, wszystko dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy papryka będzie miękka doprawić do smaku. Na koniec dodać cukinię i patisona.