Łosoś na parze ze szpinakiem

Łosoś na parze ze szpinakiem

Moja propozycja na dziś to łosoś na parze ze szpinakiem.

Łosoś na parze ze szpinakiem

Składniki:

500g fileta łososia
4jajka
200ml śmietanki łaciatej do zup i sosów
2łyżki siekanej pietruszki
pieprz kolorowy
2łyżki soku z cytryny
przyprawa do ryb
6 serduszek szpinaku mrożonego Frosta

Wykonanie:

Rybę podzielić na 2 kawałki, usunąć ości. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb i kolorowym pieprzem. Jajka roztrzepać ze śmietaną dodać posiekaną natkę pietruszki. Filet łososia położyć w naczyniu do gotowania na parze (ja mam mały więc robiłam na dwa razy), polać jajkami wymieszanymi ze śmietaną, położyć szpinak i gotować na parze ok 10 minut.