Kuchenne pomysły
Pstrąg z patelni

Pstrąg z patelni

Dzisaj polecam pstrąga z patelni

Pstrąg z patelni[/caption]

Składniki:

2 pstrągi
½ cytryny
pieprz cytrynowy, sól
kilka gałązek koperku
2 plasterki cytryny
2 łyżeczki masła klarowanego

Wykonanie:

Pstrągi dokładnie umyć i oczyścić z łusek i osuszyć w ręcznikach papierowych.
Oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Do środka ryby włożyć plasterek cytryny i kilka gałązek koperku. Wstawić do lodówki na ok jedną godzinę.
Po wyjęciu z lodówki, smażyć na nagrzanej patelni (ja smażyłam bez dodatku tłuszczu na patelni do grillowania) przez ok 15-20  minut aż się zarumieni.

4 komentarze

  1. ooo.. ale rybka;D Uwielbiam taki wygląd ryby, choć mam kłopoty z przełamaniem się by ją zjeść.. Ale zawsze się rozczulam, jak ktoś umie tak ładnie ją przyrządzić:)

    O ja! ale ci sie namnożyło…! Faktycznie może trzeba ci pomóc z ogarnięciem nakarmienia gości 😀

  2. My sie w laśnie przymieżamy do wędzenia pstrąga. Ostatnio był łosoś a teraz czas na pstrąga. Ale skorzystam z okazji edzenia i zrobię także wg twego przpeisu bo wygląda bardzo apetycznie i zachęcająco 🙂 Już mi smaku narobiłaś 🙂

  3. prosty sposób na zdrową rybkę:) tyle że ja za nimi średnio przepadam i bardzo rzadko robię, choć powinno się częściej je jeść.

Leave a Reply