Szybko, smacznie, pomysłowo

Desery Przekąski

Tiramisu

Tiramisu

Składniki 4-6 porcji:

4 żółtka
¼ szklanki cukru
250 g sera Mascarpone
1 szklanka mocno posłodzonej kawy ekspresowej
185 g biszkoptów
50g koniaku lub grappy
2 łyżki kakao

Wykonanie:

Utrzeć mikserem żółtka z cukrem na kogiel mogiel. Gdy żółtka będą utarte na gładka masę dodać stopniowo marscapone i dalej ubijać na gładką puszystą masę. Do kawy dodać koniak. W głębokim naczyniu układać warstwami nasączone kawą biszkopty i krem.
Wstawić do lodówki na 3 godziny przed podaniem posypać kakao.
Ja robiłam wersję bez alkoholu, też był smaczny.

Zobacz również

8 Comments

  1. takie tiramisu to ja rozumiem! 🙂

    Prawdziwe, podane w pucharku, om.. 🙂

  2. Oj, zjadłabym:) Poproszę troszkę.

  3. pyszności:) dawno nie robiłam.

  4. Lubię tiramisu. A to jest pięknie podane. Wygląda mega – apetycznie.

  5. Tiramisu to jeden z moich ulubionych deserów. Mniam!

  6. Wow, rewelacyjnie podane <3

Leave a Reply Cancel reply