Tosty z piekarnika

Jestem dzisiaj taka zadowolona, bo idę uzgadniać ostatnie szczegóły, co do mojej nowej malutkiej kuchni. Efekt końcowy zobaczą dopiero w lipcu, ale już się cieszę.
Dzisiaj niestety tosty jeszcze ze starego piekarnika, ale i tak były bardzo smaczne.

Składniki:

8 kromek pieczywa tostowego
8 plasterków sera żółtego
masło
3-4 ząbki czosnku
8 plasterków wędzonej szynki
2 pomidory
mielona gałka muszkatołowa
bazylia
sól, pieprz

Wykonanie:

Pomidory sparzyć wrzątkiem i po ściągnięciu skórki pokroić w grube plastry. Czosnek obrać i posiekać. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Kromki pieczywa tostowego posmarować masłem , ułożyć w żaroodpornym półmisku. Każdą kromkę posypać posiekanym czosnkiem, przykryć plasterkiem szynki, a potem plastrem pomidora posypanym solą i pieprzem na koniec przykryć plasterkiem sera. Grzanki oprószyć gałką muszkatołową, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać ok 10 min. Podawać bardzo gorące. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.